Disse slags venskaber vil forlænge din levetid

hed

Denne historie er en del af vores årlige Match At Any Age-serie, en information til innovationer og gennembrud inden for aldring for at hjælpe dig med at leve et stærkere og længere liv.


SPØRG MANDEN hvem er uden tvivl verdens bedste forsker i venskab, præcis hvor mange venner han har, og svaret kan måske overraske dig.

Jeg har ingen venner, siger Robin Dunbar, Ph.D. Jeg er en fyr.

Det er klart, det er en joke. Males du har sikkert også følt sådan nogle gange. Undersøgelse efter undersøgelse viser, at mere finish halvdelen af ​​mændene føler sig ensomme, og mange af os siger, at vi har færre tætte venskaber finish tidligere år.

Hvad skete der? Måske startede du en ny karriere eller et nyt forhold eller fik børn. Måske flyttede du til en ny by eller endda kvarteret et par miles over. Efterhånden som mænd bliver ældre, lader det til, at vi bliver mere dovne med at bruge tid og kræfter på at bevare venskaber eller forsøge at skabe nye. At være venner på sociale medier er ikke det samme, og skiftet til fjern- eller hybridarbejde hjælper sandsynligvis ikke, hvilket kan forklare, hvorfor ensomhed er blevet en epidemi blandt yngre generationer.

Du tror måske ikke, du har tid til at ændre dig. Males at knytte stærkere venskaber er en af ​​de nemmeste måder at øge dit helbred og din lykke på. Dunbar, en evolutionær psykolog ved Oxford og forfatter til Venner: Forstå kraften i vores vigtigste forhold, siger, at venskaber forbedrer vores liv, fordi de genererer endorfiner, og udpumper det, som filosoffer, jeg kender, altid omtaler som rå følelser. Gode ​​venner kan også give (krympe alarm) en skulder til at græde, så du kommer hurtigere tilbage i hårde tider.

Mennesker med stærke venskaber er mindre tilbøjelige til at blive forkølede finish dem, der er socialt isolerede. De har en lavere risiko for at dø af hjertesygdomme eller kræft og er mindre tilbøjelige til at blive deprimerede. Der har været en komplet tsunami af publikationer, der viser, at dit mentale og fysiske helbred og velvære, og endda hvor længe du lever ind i fremtiden fra nu af, bedst forudsiges af antallet og kvaliteten af ​​nære venskaber, du har, siger Dunbar.

Mændene i de følgende historier deler alle en lignende lektion: Lige meget hvilken alder du er, kan ægte venskab gøre dig mere spændt på, hvad der skal ske. Ben Paynter

Hop til hvert afsnit:

softballspillere

Three-Quarter Century Softball Membership starter i en alder af 74. Tingene bliver kun bedre derfra.

Zack Wittman

HANDLING PÅ softball-diamanten i St. Petersburg, Florida, lyder sådan her: Pitcher Jerry Wollman kæber på slageren Peter Calabrese, som læner sin tøndekiste over tallerkenen. Wollman lobber bolden, Calabrese svinger hårdt, og en to-hopper springer mod det korte cease, Gordon Norton.

Norton suser, giver bolden lease i handsker og drejer for at kaste til først, mens Calabrese lader sig ned advert linjen. Kastet er stærkt, males falmer lavt, så første baseman John Draeger strækker sig ud.

De fleste af boldspillerne her har brugt år (i nogle tilfælde årtier) på at finde den rytme sammen. Wollman er 85. Calabrese er 83. Nortons 85 også, og spiller i sin tiende sæson. Nybegynderen Draegers, en sammenlignelig ung mand på 75, kun et år over den minimumsalder, der kræves for at blive medlem af St. Pete Children & Kubs, også kendt som Three-Quarter Century Softball Membership, en fireholdsliga, der har eksisteret siden 1930.

baseball

Lokale over 50 spillere satser på at nå ud på samme måde, som gymnasieelever ser længselsfuldt på de retailer ligaer. Bortset fra, at der er et større udvalg af livserfaring herfra tidligere læger til revisorer og fabriksarbejdere, og ingen er ligeglad med, om du er en helårsmand eller en vintersnefugl.

Draeger, en psykiater, der flyttede til Gulf Coast fra Hawaii, forklarer ligaens psykiske træk i ikke-så-kliniske termer: Var derude og prøvede seriøst at spille godt, opretholde et vist niveau af movement og health og møde nye mennesker. Det er en meget social oplevelse.

Jo længere de spiller, jo yngre føler de sig. Gare Joyce

hed 1
quinnton austin og kelston moore

Quinnton Austin (til venstre) og Kelston Moore, hvis venskab er baseret på gensidig støtte.

KOKKEN KELSTON MOORE vidste han havde brug for hjælp. Det var juni 2020, og efter næsten et årti i flåden havde den 31-årige gået i kulinarisk skole, blevet personlig kok og flyttet tilbage til San Diego for at være tættere på sin unge søn.

Skuffelse efter skuffelse havde fået Moore til at føle, at han havde meget at bevise og havde brug for at bygge sig selv op til en respekteret kok alene. Males hans potentielle signatur-krabbekager holdt ikke sammen, hvilket han tog som et tegn: Han søgte råd og kontaktede omkring 20 lokale kokke. De fleste af dem spøgte ham, males så sendte Quinnton Austin, den 34-årige ejer af en restaurant ved navn Louisiana Buy, ham tilbage på Fb med et tip: Brug brødkrummer som bindemiddel.

Det hjalp Moore med at perfektionere sin ret og markerede starten på et større samarbejde bygget op omkring uselviskhed, en værdi, som Austin allerede havde anerkendt i Moore.

Andre kokke har måske set Moore som en trussel eller uværdig til deres tid, males for Austin er der bedre resultater, når man bringer people sammen, siger han. Kelston kom fra ingenting, ligesom mig. Hans mål er de samme som mine, hvor han vil sætte people på [their way to success].

De to stiftede sammen Unhealthy Boyz of Culinary, som afholder begivenheder og programmer for at fremvise talenterne hos sorte og brune kokke i det overvejende hvide San Diego kulinariske samfund. Austin startede oprindeligt bevægelsen med et hashtag, #BadBoyzOfCulinary, for at øge bevidstheden om sorte kokke til virksomheder overalt, catering, restauranter og personlige kokke-arbejdsgivere.

Efter Austin inviterede Moore til at lave mad til nogle live-begivenheder, foreslog Moore at gøre BBOC til en nonprofitorganisation for at tilskynde til mentorskab og give stipendier. Da det først kom i gang, havde vi intet andet valg finish at være omkring hinanden, for vi planlagde begivenheder sammen, siger Austin, der husker, at de to hold ud på barer til klokken 03.00 om morgenen, hvor de holdt sammen over historier om gamle forhold. , køkkenlivet og deres ambitioner. Det var da jeg begyndte at kende og respektere ham som mand.

I dag er Moore en etableret privat kok og driver spiseservice for personal yachter, mens Austin er chefkok på syv restauranter. BBOC har fem kernemedlemmer fra forskellige dele af fødevareverdenen, som alle er forpligtet til at hjælpe hinanden og den næste technology af kokke i regionen. De kan sjældent alle mødes, males i marts sidste år sluttede Austin og et andet BBOC-medlem sig til Moore til hans 33-års fødselsdagsmiddag, hvor de byttede historier om deres liv langt ud på natten.

BBOC kan holde dem i kontakt, males de har valgt at blive i hinandens liv. Keith Nelson

hed 2

pingpong rundebord

Fra venstre: Vib Sachdev, Paul OReilly og Grady Southard spiller bordtennis ugentligt, ofte i hearth til seks timer pr. session.

Paul OReilly

BORDTENNISEN besætningen mødes på søndag. Normalt despatched, efter at børnene er gået i seng. Tre Brooklynitter er altid nede at spille: Grady Southard, 42, advokat, far til én; Paul OReilly, 41, fotograf, far til to; og Vib Sachdev, 39, advokat, far til to. De spiller næsten hver uge, nogle gange indtil kl. 02.00. Det har været fem år i træk.

Tvang lyder som om det har en negativ klang, siger Southard, inden han beskriver tvangen. (De sammenligner bordtennis med en brug for.)

I starten var det en grund til at forlade huset, for at forblive aktiv og undgå tidligere tennisskader, for at hænge ud med andre fyre. Nu har de middage. Rejser sammen. Deres børns fødselsdagsfester. Tilfældige opkald og sms’er.

Jeg tror, ​​at med ethvert forhold, er der naked en større forbindelse, jo mere du kommer til at dele oplevelser med en individual, siger OReilly.

Og når de spiller, er det Zen. Compulsive Zen, males stadig: fokus på bordet, et bestemt spin, en place for en tilbagevenden. Det er en pause fra livet.

Selvom konkurrencen fortsat er hård, belaster den aldrig båndet mellem de tre. Der er intet pres [on the friendship], siger Sachdev. Hvis jeg skal tabe, elsker jeg at tabe
til en af ​​mine venner. Joshua St. Clair


triatletholdet

Patrick Canez (til venstre) og Tim Bolen træner for at gennemføre en Ironman i Tulsa i maj.

HVER LØBSDAG starter med et vækning kl. 03.00. Patrick Canez, 32, råber: Lad os gå, jeg skal løbe! til resten af ​​hans familie. Han har trods alt en holdkammerat at møde.

Canez, som har cerebral parese, der begrænser hans story og mobilitet, gik sammen med Tim Bolen, 57, for omkring et årti siden. Venskabet var øjeblikkeligt, siger Sandra Canez, Patricks mor, på hans vegne. De lavede jokes, og jeg kunne se sammenhængen.

Bolen, der driver nonprofitorganisationen 2Gether We Reside, begyndte at træne med Canez. De begyndte at køre 5Ks, derefter 10Ks, derefter maraton og triatlon. Han er en fyr, der gerne vil være konkurrencedygtig, siger Bolen.

Samtidig ved de, at de kun har så mange løb tilbage. Bolen blev diagnosticeret med stadium 4 non-Hodgkins lymfom i 2020; han forventes at leve omkring hearth år mere. Alligevel fortsætter de med at sætte sig retailer mål, som at afslutte deres første fulde Ironman. Hvert løb har sin egen sejr. Før træning var Patrick ikke i stand til at løfte armene, siger Sandra. Nu kan han rejse temaet specielt over målstregen. Paul Kita


cykeltræfningen

Peter Sheehy (til venstre) og Bernie Yee bor i forskellige stater, males mødes stadig til årlige forlystelser.

Peter Flax

DE KØBTE EN GANG facet om facet på samme New York cykelhold. Årtier senere bor Peter Sheehy, 55, i Los Angeles, mens Bernie Yee, 57, er i Seattle, males de har fortsat mødes årligt til retailer forlystelser i mere finish 30 år. Vi har en fælles historie om at gøre hårde ting sammen, siger Yee.

Tilbage i 90’erne var Sheehy en belejret kok og Yee en arbejdsløs advokat. At køre på cykel blev en livline for begge. At lægge miles sammen bygger nærhed, siger Sheehy. På sin facet betragter Yee rytmen af ​​hver tur som meditativ og en metafor for, hvordan man finder fælles fodslag.

Sheehy er nu historielærer, der dyrker triatlon, og Yees er videospilsproducent, der kører cyclocross. Males de værdsætter stadig hinandens perspektiv. Du bringer til træning og løb, hvem du er i livet, siger Yee. Sheehy lærte ham det. Peter Flax


den ultraløbende ulveflokk

Marcus Rentie og hans hund, Batman, løber sammen flere gange om ugen.

Jo Savage

MARCUS RENTIE, 42, løb for at følge med, da hans hund, Batman, lettede efter en prærieulv beneath deres sædvanlige trailløb. Mit hjerte bankede ud af mit bryst, siger han.

Han mistede hende af syne. Så rundede Rentie et sving og så Batman, der glad ventede på ham. Hun er ligesom, jeg jagede ham væk. Var gode, siger han og griner.

Rentie har erobret 100Ks og 100-milers, males omkring San Fernando Valley er han bedst kendt som Batmans far, siger han. Duoen træner sammen og er begge sponsoreret af Salomon, hende af Ruffwear.

En tidligere stunt Rollerblader, Rentie vendte sig til at løbe løb i 2015 efter en slem ulykke gjorde ham inaktiv med blodtryksproblemer. Fireplace år senere dangerous en ven ham om at pleje en energisk husky-og-australsk-kvæg-hund-blanding i naked en weekend, så Rentie tog hende med på en løbetur. Det var meningen, at jeg skulle køre otte kilometer den dag, og vi endte med at køre 12, fordi hun elskede det, siger han. Jeg var ligesom, okay, det er min hund nu.

De har siden fundet flere måder at holde sig ansvarlige og inspirerede på. Nogle gange er det sådan, at jeg skal gå denne bakke, og så kigger jeg op, og hun håndterer den naked, så nu må jeg løbe den, siger han. Mit mål er, at hun skal sove på køreturen hjem. Hvis jeg gør det, så ved jeg, at vi har haft et ret godt løb. BP


tungløfterne

Frank Sepe (til venstre) og Don Saladino holder en positiv indstilling, mens de løfter.

Rob Milano

INGEN SHIRTSLEEVES TILLADES. Den sjove regel sætter den optimistiske tone til det ærmeløse træningsshow, der finder sted, når træner og MH rådgiver Don Saladino, NASM, 46, og bodybuilding-ikonet Frank Sepe, 51, træner sammen. Lyt ind på deres ugentlige træningssessioner på IG Reside (@donsaladino og @frank_sepe), og du vil se, at de ikke naked sveder og kværner. Nå, lad os grine af mellem sætene, siger Saladino.

Mændene har kendt hinanden i årtier, males det tog at overleve en world pandemi for dem at indse, at de kunne finde mere motivation ved at slå sig sammen. De vil prøve ting som træningsafslutningsstrimmelsæt, hvor en fyr laver otte til ti gentagelser på en benpres, mens han kun hviler et øjeblik, mens hans ven tager noget vægt af. Sådan tre eller hearth sæt vil stege dig, siger Sepe. De går også afsted med løftet humør. Ebenezer Samuel, CSCS

Denne historie vises i april 2023-udgaven af Mænds helbred.